Sunday, 31 May 2009

Somon cu dovlecel

Enervandu-ma ca nu am deloc inspiratie si chef sa ma ocup cu ceva de-ale facultatii, m-am hotarat totusi sa imi pregatesc pranzul: somon cu dovlecel. Dovlecelul (ma refer la cel verde, lung asemanator unui castravete) l-am taiat rondele (cu tot cu coaja) si l-am prajit in tigaie cu ulei de masline. Condimente: sare si piper. Dupa ce s-au rumenit rondelele si au prins o culoare usor maronie se adauga si bucatile de somon in tigaie. Cand totul este gata prajit, rondelele de dovlecel mai raman cateva minute in tigaie pentru a fi infrumusetate cu putina branza feta si o rosie. Dupa ce s-a topit si branza si dupa ce s-au amestecat bine toate ingredientele se ia tigaia de pe foc. Gata! Se poate servi si cu o salata langa, iar somonul eu l-am stropit cu putina zeama de lamaie.

4 comments:

ivanuska said...

Azi am hrănit lebedele cu somon. Mie mi-am reţinut dovlecelul...

Gloria said...

@ivanuska: He,he... atunci maine primesc lebedele dovlecelul

kalliope said...

numa mancare gatesti... felicitari:D

Gloria said...

@kalliope: Ehhh...cand mai am si eu timp...ms oricum.